2011. május 9., hétfő

Hú, ezzel még adós vagyok: Karnevál Tenerife-n


Még februárban volt, ugyanakkor, mint a riói. Állítólag ez a világ második legnagyobb karneválja, nem tudom, mert a velenceit még nem láttam. Itt két hétig tart, program program hátán, felvonulások, halkirály temetése, koncertek, kirakodóvásár, stb... Ezek a képek a nagy felvonuláson készültek, több mint 6 órán keresztül vonultak a népek:) Nagyon jó volt a hangulat, remek zenékkel, táncokkal, vidámparkkal, étellel-itallal, vidámsággal, poénokkal temettük a telet, ami itt igazából nincs is:) Érdekesség, hogy nem csak a felvonulók, hanem a lakosság is beöltözik, tulajdonképpen nemre és korra való tekintet nélkül. 
Végig a felvonulás útvonalán több sorban székeket helyeztek el, hogy kényelmesen lehessen nézni a látványosságot! Ez a kép az indulás előtti percekben készült, éppen gyönyörűen sütött a nap:) 
A kocsikra fel lehetett menni mielőtt elindultak volna. 
A jobb oldalon süt a nap, ahol mi vagyunk éppen esik.
Amikor nem esett, ujjatlan felsőben voltunk - februárban:)
Az időjárás senkit nem akadályozott meg abban, hogy jól érezze magát:)
Majd ha megnéztem a rióit és a velenceit, nyilatkozom, hogy melyik mekkora buli.) Rengeteg tollas, szép és kevésbé szép sambaiskolás (már amennyire én meg tudom ítélni, hogy szamba volt:) "növendék" volt, mindenkire átragadt a lelkesedésük.
A kocsikról a legkülönbözőbb dolgokat dobálták be a közönség közé: cukorkát tonnaszám, de repült műanyag üveges Sangria, díszdobozos gyertya, sálak, sőt, táskák és papucsok is:) Mindenki nagyon vidám volt, mosolygott, táncolt, nagyon jó volt a hangulat!
Az én kis cicalányom:) A kép már éjszaka készült, amikor mi már otthon voltunk...



1 megjegyzés: