2011. március 22., kedd

kanári liszt

Ezt meg kell, hogy osszam veletek! Nagyon aranyos szösszenet:) Tojásos nokedlid szerettünk volna enni. Elmentünk a Lidlbe vásárolni. Normál liszt nem volt, csak ez az érdekes színű, 100 % natural. Nagy dolog, otthon is csináltuk már teljes kiőrlésűből, stb... Nem olyan, mint a fehér, de ehető. Gondoltuk mi:) 
Annak rendje és módja szerint bele a tojások, víz, összekever. Na itt kezdődtek a gondok: a "kavarmány" úgy viselkedett, mint amikor kókuszgolyót csinál az ember: összeállt egy masszává, esze ágában sem volt hólyagos, verhető tésztává képződni!:) Úgy nézett ki, és úgy is viselkedett, mint egy jó fajta krém! Adtunk mi hozzá mindent, próbáltuk kifőzni így is, tettünk még hozzá lisztet, hogy jó, akkor lesz belőle sós süti, szóval mindent megtettünk, hogy kihozzunk belőle valami ehetőt, de hosszú "szakmai" gyakorlatunk ellenére sem sikerült:) Kifőzve nagyon puha volt, sütve ugyan jól nézett ki, de az íze! Minden igyekezetünk ellenére ehetetlen maradt! Viszont a móka megérte: annyit nevettünk az alak-, és formaváltozásán, hogy azt sem bántunk, hogy a végén be kellett érnünk Serrano sonkás szendviccsel:) 
Persze rákerestünk a Google-ban, névre ki se adta, a képkeresővel viszont sikerült megfejteni, hogy ez egy speciális kanári liszt, amit csakis itt állítanak elő. Hogy mire is lehet használni, azt viszont a mai napig homály fedi:)

2 megjegyzés:

  1. Szia Andi!
    Nagyon köszi,hogy megosztottad velünk a lisztes történeted:))),jót nevettem rajta.

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet, hogy kanárit lehet belőle sütni?!? Ha legközelebb mész a boltba, akkor keresd majd meg a kanári sütőformát, meg a sárga ételfestéket :-)))

    VálaszTörlés