2011. március 22., kedd

kanári liszt

Ezt meg kell, hogy osszam veletek! Nagyon aranyos szösszenet:) Tojásos nokedlid szerettünk volna enni. Elmentünk a Lidlbe vásárolni. Normál liszt nem volt, csak ez az érdekes színű, 100 % natural. Nagy dolog, otthon is csináltuk már teljes kiőrlésűből, stb... Nem olyan, mint a fehér, de ehető. Gondoltuk mi:) 
Annak rendje és módja szerint bele a tojások, víz, összekever. Na itt kezdődtek a gondok: a "kavarmány" úgy viselkedett, mint amikor kókuszgolyót csinál az ember: összeállt egy masszává, esze ágában sem volt hólyagos, verhető tésztává képződni!:) Úgy nézett ki, és úgy is viselkedett, mint egy jó fajta krém! Adtunk mi hozzá mindent, próbáltuk kifőzni így is, tettünk még hozzá lisztet, hogy jó, akkor lesz belőle sós süti, szóval mindent megtettünk, hogy kihozzunk belőle valami ehetőt, de hosszú "szakmai" gyakorlatunk ellenére sem sikerült:) Kifőzve nagyon puha volt, sütve ugyan jól nézett ki, de az íze! Minden igyekezetünk ellenére ehetetlen maradt! Viszont a móka megérte: annyit nevettünk az alak-, és formaváltozásán, hogy azt sem bántunk, hogy a végén be kellett érnünk Serrano sonkás szendviccsel:) 
Persze rákerestünk a Google-ban, névre ki se adta, a képkeresővel viszont sikerült megfejteni, hogy ez egy speciális kanári liszt, amit csakis itt állítanak elő. Hogy mire is lehet használni, azt viszont a mai napig homály fedi:)

2011. március 14., hétfő

drótoztam

Kricsár Ancsa remek tutoriálja alapján. Köszönöm!

2011. március 11., péntek

Újabb utazó díjat kaptam





Díjat kaptam Zsanitól! http://zsanniekszerei.blogspot.com Köszönöm, hogy rám gondoltál!


A szabályok a következők:
1. írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
2. Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
3. Ezután gondolkodj el, melyik az 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be egy bejegyzésbe, és értesítsd egy hozzászólásban a jelölésről.
4. Tehetséges kezdő blogokat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több száz követője van!


Akiknek én adnám, azok már kaptak, így (sok más társamhoz hasonlóan) tovább adom minden gyöngyitisszel fertőzött kedves kollegának:)